Ulysse/807/C8/Phedra - warto się zainteresować?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • qickare
    Rider
    • 2007
    • 286

Zamieszczone przez leff
    mialem OI 1.8T i tam skrzynia byla stanowczo dluzsza ... po wdepnieciu na III mozna bylo ponad 160 pociagnac
    Ale tam chyba miałeś 5 biegów a teraz masz 6, więc siłą rzeczy przełożenia są krótsze
    Zamieszczone przez Zorr
    a 4x4 raczej nie wpływa na przełożenia natomiast DSG już tak
    W DSG to nawet 7
  • Agamek12
    RS
    S_OCP Member
    • 2006
    • 9935
    • Ford

Koledzy, moja żona znów przytruwa mi na temat zakupu Vana (wkrótce wakacje, weekendowe wycieczki, itp.). A musi taki Van być duży, mieć stoliki dla tylnych siedzeń, 7 miejsc i odsuwane drzwi boczne. Właściwie wybór jest mały... Co myślicie wiec o autach jak w temacie?
    Na przykład takich: http://otomoto.pl/peugeot-807-bezwyp...C18505348.html (raczej nie ma FAP-u) lub takich: http://moto.allegro.pl/peugeot-807-2...573761361.html (lubi toto LPG?) (TO JEDYNIE PRZYKŁADY - NIE KONKRETNE OFERTY)
    Ewentualny zakup któregoś z czworaczków to lepszy pomysł niż Grand Voyager?
    Budżet to tak około 25kzł.

PS: co to znaczy: "Sprzedaję wyłącznie na pełną fakturę Vat" albo "Cena netto, VAT od faktury"?
    Adam... Używam:
    Rolka: e11FL 97KM/130Nm
    Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• adiwaw
      Ambiente
      • 2009
      • 167

Ja bym żadnego peugeota na pewno nie kupił. Jeśli już do 25tys cenowo celujesz to raczej proponowałbym forda galaxy albo właśnie voyager'a. Zawsze możesz zobaczyć w necie opinie na temat ww samochodów i się zdecydować. Zależy też czy samochód będzie ''na wyjazdy'' czyli dodatkowy czy będzie w stałej eksploatacji.

Komentarz

• sew1981
        RS
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2009
        • 10917
        • Fiat

Agamek12, ja mogę polecić granda z silnikiem 3,3. Mój brat rok temu kupił coś takiego dla rodziny swojej:

tylko nie ma skóry. Auto ma 7 miejsc, jest bardzo duże w środku, jako tako się odpycha, ma też instalacje brc sekwencje, więc spalanie ujdzie. Jedyna wada tych pojazdów, to skrzynia biegów, tzn. trzeba z nią się delikatnie obchodzić, i nie szaleć "sportowo" pojazdem. Wtedy posłuży długo i szczęśliwie, zresztą zawieszenie bardzo przyjemne nie pozwala na sportowe szaleństwa. Brat nie ma problemów z autem. Silnik ma łańcuch rozrządu, więc problem paska odpada. Polecam. Odradzam natomiast te pojazdy z 2.5 turbodieslem. Koło mnie taki jeździ, pierdzi i kopci jak lokomotywa.

Komentarz

• wasyl
          L&K
          • 2005
          • 1084

zdecydowanie odradzam... te samochody PSA kuszą ceną ale jak trafisz na minę to nie dojedziecie na wakacje. Szukaj VW turan lub mazda 5 moje typy
          ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
          www.wasilewski-foto.pl
          KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• marektbg
            Elegance
            • 2010
            • 861

Zamieszczone przez wasyl
            Szukaj VW turan lub mazda 5 moje typy
            Tylko w tych pieniądzach się nie dostanie ani VW ani Mazdy innego jak dogorywająca padlina :wink:

Komentarz

• Dzida
              RS
              • 2006
              • 2253

IMHO budżet jest zbyt mały na kupienie samochodu w zadowalającym stanie (bo ten Peugeot raczej nie ma 199 kkm)

Komentarz

• Agamek12
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 9935
                • Ford

Koledzy, taka jedna bardzo ważna uwaga: mi się Vany nie podobają i tak naprawdę to ja nie chcę takiego wozu... No i takowy Van nie byłby zamiast Ave, tylko jako 2-gie auto (ja muszę mieć wóz, na którym mogę zawsze(!) polegać)
                Moim obecnym marzeniem jest Honda Accord - ale żona sie nie godzi na taki zakup (nie ukrywam, że to moje marzenie jest dość częstym powodem "kłótni" w moim domu :szeroki_usmiech ) - uwaza, że Ave jest ładniejsza i lepsza :?:
                A ja z kolei mam taki perfidny plan, ze może kupiłbym jej (za stosunkowo niewielkie pieniądze) jakiegoś Vana (spełniającego jej warunki wymienione w pierwszym wpisie: przesuwane drzwi, stoliki, 7 miejsc, itp.) - ona po jakimś czasie by go znienawidziła - i wtedy sprzedałbym w cholerę tego "ałtobusa", Ave i w końcu kupiłbym coś, co mi się podoba...
                Adam... Używam:

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

Agamek12, lepiej się dogadać i kupić coś co nie będzie się psuło Moje typy to grand z gazem, albo sharan/alhambra/galaxy tdi. Zanim brat znalazł granda też chciał vagowskiego vana tdi. Doszliśmy do wniosku w trakcie poszukiwań, że najlepiej wyposażony w cenie jest z tej rodziny ford galaxy. Najlepsze wersje to według mnie: poczciwa, niezawodna 90 stka na pompie, 115 km (pompowtrysk - tu masz już skrzynię 6 biegowa) lub 130 (też 6 gangów,tego najciężej znaleźć) i w galaxy jest też bardzo dobry i niezawodny silnik zetec 2.3 16v, dynamiczny i oszczędny (brat miał go w scorpio, naprawdę dobry motor), w innych z rodziny nieoferowany. Zapodajesz sekwencje i auto godne polecenia jak powyższe tdi.
                  coś takiego:

dlatego moje typy to: grand 3.3 z gazem, sharan 2.3 z gazem, albo sharan tdi.

Komentarz

• Bartolomeo
                    Rider
                    • 2010
                    • 267

U nas przez dwa lata była Kia Carnival, ogólnie niezłe autko.
                    Na plus: komfortowo się tym jechało i nawet dosyć żwawo, blacha w ocynku, stoliki w fotelach (można nawet złożyć fotele środkowe i wtedy mamy duże stoliki), wydaje mi się, że są dosyć tanie.
                    Minus: mały bagażnik jak są wstawione wszystkie fotele, silniki CRDI co do których nie mam przekonania, chociaż u nas problemów nie było (poza tym, że po półtora roku eksploatacji wyskakiwał ciągle błąd spalania stukowego).
                    Z tego co zauważyłem to niewiele się różni od Grand Voyagera.

Usługi tokarskie, frezarskie
                    Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.

Komentarz

• Agamek12
                      RS
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 9935
                      • Ford

sew1981, chciałem Galaxy, nawet oglądałem takie '04 2.0i z polskiego salonu od pierwszego właściciela (mój konik), kosztyjące nawet poniżej wspomnianej granicy i w baaaaardzo przyzwoitym stanie - ale szanowna "pierwsza" stwierdziła, ze drzwi przesuwane to warunek konieczny i niezbędny... "Trojaczki" więc odpadają...

Dobra, wystawiam bluzkę na Allegro, bp znów się "pogniewam" z małżonką...
                      Adam... Używam:

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

kasa zaoszczędzona , wilk syty, owca cała:

(z sekwencją, bo wiem, że lubisz benzynę)
                        ja bym wolał 2.5 tdi (102 km)lub 2,4 d (77km):

walisz ciemne szybki na tył i masz dobry rodzinny dupowóz na dalekie trasy. Kiedyś sporo latałem t4 i to naprawdę dobre wozy, z dobrymi motorowniami. Nawet chodzi opinia, że dużo lepiej wykonane niż t5. Wygląd to kwestia gustu. A siedzenia można z czasem podmienić, albo poszukać caravelli ze stolikami w środku.
                        Polecam

Komentarz

• Agamek12
                          RS
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 9935
                          • Ford

sew1981, ze stolikami to jest Multivan - piękne i sprytne auto, nawet w T4...
                          Adam... Używam:

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

Agamek12, no właśnie...multivan.
                            Może multivana poszukać t4?:

Komentarz

• Agamek12
                              RS
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 9935
                              • Ford

sew1981, ten, którego pokazałeś na Alle(...) wisi już pewnie z rok - pamiętam że zobaczyłem go po raz pierwszy tuż po tym, kiedy kupiłem 01 '04. Poza tym nie lubię kupować auta starszego niż 6-7 lat, a takie Multivany są dla mnie stanowczo zbyt drogie...
                              Adam... Używam:

Komentarz

• Udesky
                                RS
                                • 2007
                                • 1692
                                • Octavia I (1U2)
                                • AHF 1.9 TDI VP 110 KM

A może Mazdę MPV - wygląda całkiem fajnie, znajomy miał i bardzo sobie chwalił. Miał 2.0 diesla 136KM i wg G-Techa 100km/h robił w 10,5s i to powtarzalnie.
                                Przykładowa:

Po więcej info zapraszam na www.mazdaspeed.pl
                                W Polsce nie ma kryzysu.
                                Kryzys jest w państwach, w których kiedyś był dobrobyt.

Komentarz

• Agamek12
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 9935
                                  • Ford

Udesky, za mała... Moja ślubna musi "mieć" maxi rozmiar... :diabelski_usmiech
                                  Właśnie przed chwilą miałem okazję obejrzeć (co prawda tylko z zewnątrz) Fiata Ulysse - kurczę, fajnie wygląda środek z tapicerką w kolorze niebieskim z weluru (pluszu?) w grafitowym nadwoziu... Ale Grand Voyager jest jednak większy...
                                  Adam... Używam:

Komentarz

Pracuję...